klassieke massages bodily papendrecht

Klassieke massage

Massage Bodily Papendrecht
Klassieke massage wordt al eeuwenlang toegepast. Door middel van massagehandgrepen wordt invloed uitgeoefend op de huid, het onderhuidse bindweefsel, het kapsel en banden, de spieren en de bloedvaten. Deze invloed komt tot stand door een mechanisch effect op de doorbloeding van de weefsels. Ook psychische effecten spelen een rol. Een klassieke massage bestaat uit vier basistechnieken

 

 

 

  1. Effleurage (oppervlakkige strijkmassage): dit is een vorm waarbij in de lengterichting van de spieren lichte tot halfzware strijkbewegingen worden gemaakt.
  2. Pétrissage (stevige kneedmassage): hierbij zijn de bewegingen vrij tot zeer krachtig, waarbij vaak draaiende bewegingen worden gemaakt.
  3. Kneden: het onderhuidse weefsel wordt met duim en vingers gekneed op dezelfde manier waarop deeg wordt gekneed.
  4. Frictie (krachtige wrijfmassage): hierbij worden krachtige bewegingen gemaakt met duimen, knokkels en vingertoppen. Slechts op een klein gedeelte wordt druk uitgeoefend. Door de massagedruk en de spanning, ontstaat er ontspanning in de spieren.

Tegenwoordig wordt er in de westerse wereld veel aandacht geschonken aan lichaamsverzorging. Dit is niet verwonderlijk wanneer we ons realiseren dat een goede verzorging van het lichaam ook een positieve invloed heeft op onze geestelijke gesteldheid en ons totale welbevinden. 

 

Sorteer op
Sorteer op
© 2016 - 2021 Bodily Wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel