-18%

Bonusan Vitamine E 400 complex (0895/0881) 60/200 stuks

Vorige Artikel 30 van 96 Volgende
€ 24,40 € 20,07 (inclusief 9% btw)

Vitamine E-400 complex

Vitamine E helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bonusan Vitamine E-400 complex is een uitgebreid vitamine E product dat naast alfa-tocoferolacetaat óók een mix van bèta-, gamma- en delta-tocoferol bevat.

 • Bevat alle tocoferolen en niet alleen de bekendste D-alfa-tocoferol
 • Met natuurlijk vitamine E, goed opneembaar door basis van olijfolie
 • Bevat 268 mg vitamine E (400 IE)
   

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom vitamine E?
  Vitamine E, ook wel tocoferol genoemd, is de belangrijkste vetoplosbare antioxidant en bevindt zich vooral in de celmembranen van onze weefsels en in onze hersenen. Vitamine E is een natuurlijke antioxidant die bijdraagt aan de bescherming van gezonde cellen. De vitamine levert een bijdrage aan het wegvangen van vrije radicalen in de cellen. Vitamine E helpt dus om onze lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Omdat we vitamine E niet zelf kunnen aanmaken, zijn we aangewezen op de voeding. 

  Vitamine E is in feite een verzamelnaam voor acht verschillende stoffen: vier tocoferolen (alfa, bèta, gamma en delta-tocoferolen) en vier tocotriënolen. Voor de mens zijn vooral de vier tocoferolen van belang. De bron hiervan zijn zowel plantaardige als dierlijke voedingsmiddelen. We nemen uit dierlijke bronnen vooral D-alfatocoferol op en uit plantaardige juist D-gammatocoferol. 

  Er zijn twee soorten alfatocoferol, D-alfatocoferol en DL-alfatocoferol. De ‘D’ in de naam staat voor rechtsdraaiend, de ‘L’ voor linksdraaiend. Het synthetisch geproduceerde DL-alfatocoferol is dus een mix van links- en rechtsdraaiend. De links- of rechtsdraaiendheid van alfatocoferol bepaalt onder andere de opneembaarheid en werkingskracht. Binnen onze stofwisseling ‘past’ alleen de volledig rechtsdraaiende D-vorm; de varianten met daarin één of meer L-vormen leveren geen gezondheidsvoordeel op en voegen we niet toe aan ons product. 

  Natuurlijke voedingsbronnen van vitamine E zijn groene bladgroenten, olijven, olijfolie, amandelen en andere noten. Helaas eet slechts een deel van de bevolking voldoende groenten, fruit, noten en zaden. Hiermee blijft de inname van vitamine E via de voeding lager dan wenselijk is. Actief aanvullen van deze belangrijke vitamine met een kwalitatief hoogwaardig supplement kan dan uitkomst bieden. 

  De voordelen van Bonusan Vitamine E-400 complex
  Vitamine E-400 complex van Bonusan biedt een breed scala aan tocoferolen. Naast de bekende D-alfatocoferol bevat dit product ook D-bèta, D-gamma en D-deltatocoferol. Enkele functies van de verschillende tocoferolen overlappen elkaar, waardoor het effect van een samenwerking groter is dan elk van de tocoferolen afzonderlijk. Sommige tocoferolen hebben ook afzonderlijke functies zodat ze elkaar aanvullen. De tocoferolen samen zorgen met hun synergie voor een vitamine E complex dat ons lichaam herkent en dus goed opneemt. Het natuurlijke mengsel van tocoferolen is daardoor ook de meest werkzame vorm van vitamine E. 

  Bonusan Vitamine E-400 complex is een gemakkelijk slikbare softgel met een hoge dosering van 268 mg D-alfatocoferol en 100 mg andere natuurlijk gemengde tocoferolen. Het is belangrijk om vitamine E, een vetoplosbare vitamine, in een vetmatrix aan te bieden. Bij Bonusan kiezen we voor een zuivere extra vierge olijfolie. Naast het complex aan vitamine E tocoferolen en olijfolie in een capsulewand, bevat Bonusan Vitamine E complex geen toevoegingen.

  Hoge kwaliteit dankzij natuurlijke vorm van vitamine E
  Voor optimale werking en opname door het lichaam van vitamine E is het belangrijk dat voor het supplement alleen de natuurlijke variant – plantaardige vitamine E (D-alfatocoferol) - gebruikt wordt. Het in het laboratorium vervaardigde DL-alfatocoferol verschilt in ruimtelijke vorm fundamenteel van de plantaardige vitamine E. De rechtsdraaiende D-vorm sluit het beste aan bij onze stofwisseling 

  Naast het feit dat het goed is te letten op de plantaardige oorsprong, natuurlijke ingrediënten en rechtsdraaiende alfatocoferol, is ook de combinatie van meerdere tocoferolen van belang. De combinatie van alle tocoferolen in een complex zorgt voor een betere opname en efficiëntie, waardoor minder hoeft te worden ingenomen voor hetzelfde effect. 

  Voor het Bonusan Vitamine E-400 complex werken we met uitsluitend natuurlijke grondstoffen van hoge kwaliteit. Ter illustratie van de antioxidatieve werking van vitamine E is het wellicht leuk om te weten dat we voor onze omega-3 vetzuren gebruik maken van vitamine E als natuurlijke antioxidant. 

  Geschikt voor aanvullen van antioxidanten 
  Bonusan Vitamine E-400 complex biedt een zeer uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig supplement. Vitamine E helpt de cellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Voor uitwendig gebruik van Vitamine E hebben we Bonusan Vitamine E complex crème ontwikkeld. 

  De werking van vitamine E wordt versterkt door vitamine C en glutathion. Wij raden daarom aan naast dit product een vitamine C basissupplement of hoogwaardige multivitamine te gebruiken. 

  Een hoge dosering vitamine E (meer dan 800 IE per dag, 2 softgels) kan de werking van bloedverdunnende medicijnen (anticoagulantia) versterken. Raadpleeg een deskundige bij gelijktijdig gebruik van dergelijke medicatie. 

  Specificaties

  Gegarandeerd vrij van:conserveermiddelen, GGO, gist, gluten, lactose, maïs, soja, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen, toegevoegde sacharose

  Type: softgel

  Vorm: ovaal

   

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per softgelcapsule:

  Natuurlijke vitamine E (400 IE) (D-alfatocoferol) 268 mg RI 2233%

  Natuurlijke gemengde tocoferolen 100 mg

  waarvan d-bèta-tocoferol en d-gamma-tocoferol min. 35-49 mg

  waarvan d-delta-tocoferol min. 14-22 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  D-alfa-tocoferol, capsulewand (gelatine, glycerol), vulstof (olijfolie), gemengde tocoferolen (d-bèta-tocoferol, d-gamma-tocoferol en d-delta-tocoferol).

   

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  GebruikTenzij anders aanbevolen 1 maal daags 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  WaarschuwingenEen hoge dosering vitamine E (meer dan 800 IE per dag) kan de werking van bloedverdunnende medicijnen (anticoagulantia) versterken. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

  BewaaradviesDroog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

© 2016 - 2021 Bodily Wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel