Pharma Nord BioActive Uniqinol

Vorige Artikel 429 van 593 Volgende
€ 19,46 (inclusief 9% btw)

Model: 30/150  Capsules 50 MG

Co-enzym Q10 in gereduceerde vorm

 

 • Bevat de gereduceerde vorm van Q10 bekend als ubiquinol - is van nature een minder stabiele vorm van Q10
 • Gedocumenteerde biologische beschikbaarheid en kwaliteit
 • Ontwikkeld volgens een speciale productiemethode en in gepatenteerde capsules die de ubiquinol beschermen tegen licht en oxidatie
 • Geproduceerd volgens strenge farmaceutische richtlijnen
1 capsule bevat: % ADH
Co-enzym Q10 als Ubiquinol50 mg 
Vitamine C12 mg15%
  ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid  

 

Productinfo

Gebruik:
1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd.
Bij voorkeur tijdens/ direct na de maaltijd in z'n geheel innemen.
Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering.

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten:
Vulstof: kokosolie, capsulewand: gelatine, bevochtigingsmiddel: glycerol, co-enzym Q10 (ubiquinol), kleur: ammonia karamel, bevochtigingsmiddel: gezuiverd water, vitamine C: L-ascorbinezuur, verdikkingsmiddel: siliciumdioxide, antioxidant: mix van tocoferolen, kleur: titaniumdioxide.

Bewaren:
Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren, niet in direct zonlicht.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wat is BioActive Uniqinol?

BioActive Uniqinol bevat de gereduceerde vorm van Q10 die ubiquinol wordt genoemd, een minder stabiele vorm van de stof. Tijdens de energieproductiecyclus in het lichaam wisselt Q10 voortdurend tussen ubiquinon (geoxideerde Q10) en ubiquinol (gereduceerde Q10), afhankelijk van het feit of de stof biochemisch gesproken een elektron afgeeft of opneemt. De twee vormen van Q10 werken onderling verwisselbaar in de menselijke biochemie, waarin ubiquinon de energieproductie in de cel op gang brengt; ubiquinol ontstaat als nevenproduct tijdens datzelfde proces en is een belangrijke antioxidant.

Ubiquinol is bijna wit, in tegenstelling tot ubiquinon dat een geelachtige kleur heeft. Zodra ubiquinol aan zuurstof wordt blootgesteld, verandert het weer in ubiquinon, de geoxideerde (gele) vorm van Q10. Pharma Nord heeft een speciale techniek ontwikkeld waardoor ubiquinol in de zachte gelatinecapsules wordt beschermd en de omzetting in ubiquinon door afgifte van een elektron (oxidatie) wordt voorkomen.

BioActive Uniqinol is een krachtige antioxidant en helpt het lichaam een laag gehalte aan Q10 aan te vullen. De veiligheid en effectiviteit van BioActive Uniqinol is wetenschappelijk aangetoond en gedocumenteerd door middel van laboratoriumexperimenten en klinisch onderzoek.

Voedingssupplementen die ubiquinol bevatten hebben als nadeel dat deze stof oxideert zodra ze wordt blootgesteld aan zuurstof en dan weer de originele vorm van ubiquinon aanneemt. Dankzij een speciaal productieproces is Pharma Nord er echter in geslaagd de grondstof op een zodanige manier in een capsule te verpakken dat de Q10 haar actieve vorm behoudt.

Onze zachte gelatinecapsules, waarvoor patent is aangevraagd, beschermen BioActive Uniqinol tegen licht en oxidatie en laten de stof in de bedoelde vorm door het lichaam opnemen.

Waarom BioActive Uniqinol?

BioActive Uniqinol bevat in plantaardige olie opgeloste Q10 in zachte, lichtdichte gelatinecapsules.

De Q10 in BioActive Uniqinol komt exact overeen met de vorm van Q10 die in het menselijk lichaam wordt gevormd (dus 100% identiek aan de natuurlijke stof). De vorm van Q10 die gebruikt wordt in BioActive Uniqinol is de natuurlijke, volledige trans-vorm, die vrij is van cis-isomeren. Bovendien bevat het materiaal geen vervuilingen die in andere Q10-grondstoffen kunnen voorkomen, dankzij de door Pharma Nord gehanteerde farmaceutische normen voor de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en het productieproces.

Zowel de grondstof van de Q10 als de plantaardige olie in BioActive Uniqinol zijn non-GMO (niet genetisch gemanipuleerd).

BioActive Uniqinol wordt geproduceerd volgens farmaceutische standaarden die een aantoonbare en gedocumenteerde opneembaarheid en kwaliteit garanderen.

Wat is co-enzym Q10?

Co-enzym Q10 of gewoon Q10 is een in vet oplosbare vitamineachtige stof die in twee vormen voorkomt: ubiquinon en ubiquinol (het Latijnse ubi betekent 'overal').

De energie die cellen gebruiken komt uit vet, koolhydraten en eiwitten die worden omgezet in ATP (adenosinetrifosfaat), een molecule waarin energie in chemische vorm opgeslagen ligt. Als een cel energie nodig heeft, worden de ATP-moleculen afgebroken om de daarin opgeslagen energie vrij te maken. Dit hele proces vindt plaats in de mitochondriën, kleine boonvormige structuren in de cel. Alle mitochondriën bevatten co-enzym Q10. Spiercellen hebben vooral grote hoeveelheden energie nodig en zij bevatten dan ook aanzienlijk meer mitochondriën dan andere typen cellen. De hartspier is een goed voorbeeld van een lichaamsweefsel dat cellen met veel mitochondriën bevat omdat het veel energie nodig heeft.

Goede bronnen van Q10

Q10 komt in verschillende voedingsmiddelen voor. Ons dieet bevat ongeveer even grote hoeveelheden ubiquinon als ubiquinol. Tot de beste bronnen van Q10 behoren:

 • Rundvlees
 • Varkensvlees
 • Haring
 • Soja-olie
 • Sardientjes

 

Q10 kan geen vitamine worden genoemd omdat het lichaam de stof zelf kan aanmaken. De eigen productie van Q10 vindt in de lever plaats. Naarmate we ouder worden, of als resultaat van bepaalde aandoeningen, neemt het vermogen om de stof te produceren af. Experts schatten dat de productie van Q10 tussen de 20-25 jaar het hoogst is. Daarna begint de eigen productie in het lichaam af te nemen.

Hoewel er geen officiële hoeveelheid voor is vastgelegd, wordt ervan uitgegaan dat de voeding ongeveer 5-10 mg Q10 per dag levert. Het lichaam heeft een Q10-'buffer' van ongeveer 1-1,5 g. Het grootste deel daarvan is opgeslagen in het hart, de lever en de nieren.

Q10 en cholesterol, een stof die ook in de lever wordt geproduceerd, worden deels via hetzelfde biochemische proces aangemaakt. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat cholesterolverlagende medicijnen (statines) de natuurlijke aanmaak van Q10 in het lichaam belemmeren.

Een zeer veilige stof

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een supplement met Q10, zelfs gedurende langere tijd, geen invloed heeft op het vermogen van het lichaam om de stof zelf aan te maken. In sommige studies zijn probleemloos doseringen tot 1200 mg per dag gebruikt. Het veilige gebruik van Pharma Nords Q10 wordt onderbouwd door meer dan twintig jaar wetenschappelijk onderzoek.

Wat is ubiquinol?

Ubiquinol is co-enzym Q10 in zijn gereduceerde vorm. Q10 komt in het lichaam in twee vormen voor die chemisch gezien nauw met elkaar verwant zijn: het normale, geoxideerde ubiquinon en de gereduceerde ubiquinol. Nadat de stof door het lichaam is opgenomen, wisselt die automatisch van geoxideerde ubiquinon in gereduceerde ubiquinol en vice versa.

De ubiquinoltest

Anders dan ubiquinon, dat een karakteristieke, gele kleur heeft, is ubiquinol wit. Om producten met ubiquinol te testen, kunt u een gaatje in de capsule prikken en de inhoud naar buiten knijpen. Als die wit is, gaat het om ubiquinol. Is de inhoud geel, dan gaat het om de geoxideerde vorm, ubiquinon.

 • Ubiquinon = geoxideerde co-enzym Q10 = geel
 • Ubiquinol = gereduceerde co-enzym Q10 = wit

 

Wat is vitamine C?

Vitamine C wordt ook ascorbinezuur genoemd. Het is een in water oplosbare vitamine die als zogenoemde cofactor bij verschillende enzymatische processen betrokken is. Vitamine C helpt vermoeidheid te verminderen en beschermt de lichaamscellen tegen oxidatieve stress.

Officiële claims

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft de documentatie voor het gehalte aan vitamine C in het product geëvalueerd en heeft de volgende gezondheidsclaims erkend:

 • Draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en uitputting
 • Draagt bij aan normale collageenvorming voor het normaal functioneren van bloedvaten
 • Draagt bij aan normale collageenvorming voor het normaal functioneren van tandvlees en tanden
 • Draagt bij aan een normale energiestofwisseling
© 2016 - 2020 Bodily Wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel